etiket-flex.jpg
KINGSMIJT
KINGSPLUS-2.png
KINGSKLEI_2.png
KINGSVLIEG_2.png
KINGSZALF_2.png
>
KINGSWASH-2.png
kingsflexsport_edited.png
kingsbluehoney_icon.png

King’s Flex - weetjes

 

 Natuurlijke gel voor de behandeling van spier-en gewrichtspijnen 

King’s Flex - volledig uitgelegd

Natuurlijke gel voor behandeling van spier-en gewrichtspijen, kneuzingen, hevige krampen, verrekkingen en zwellingen. Geeft onmiddellijk een verkoelend en verzachtend effect. Versoepelt spieren en gewrichten en stimuleert een snel herstel. Met een unieke combinatie van plantenextracten en een synergetisch complex van etherische oliën die pijnstillend en ontstekingsremmend werken.

 

Gebruik - Opgelet - Ingrediënten

Gebruik

Goed schudden voor gebruik. De gewenste hoeveelheid gel rechtsreeks op de huid aanbrengen en grondig inmasseren. Deze gel trekt relatief snel in en laat geen vettige laag achter. Indien nodig de behandeling verschillende malen per dag herhalen. 

Opgelet 

  • Uitsluitend uitwendig gebruiken

  • Niet gebruiken op open wonden of beschadigde huid!!!

  • Vermijd contact met ogen, oren, neus en mond (slijmvliezen). In geval van contact met de ogen grondig spoelen met water.

  • King’s Massage-gel is geen geneesmiddel

  • Goed sluiten na gebruik

  • Bewaren op een droge frisse plaats

  • Buiten bereik van kinderen houden

Ingrediënten

Gedemineraliseerd water 

Gedemineraliseerd water of demiwater is water vrij van minerale zouten en chloor. 

 

Glycerine

Glycerine, ook wel glycerol of 1,2,3-propaantriol genoemd is een polyalcohol. Het is, samen met vetzuren, de bouwsteen van alle natuurlijke vetten en oliën. De gebruikte glycerine is gemaakt van plantaardige oliën.

 

Tinctuur van Arnica montana

Tinctuur gemaakt van de bloemen van Arnica montana, ook Valkruid of Wolverlei genoemd, een plant die van nature voorkomt in de bergachtige streken van Europa, maar die omwille van de relatieve zeldzaamheid tegenwoordig ook biologisch geteeld wordt. Arnica staat in de volksgeneeskunde bekend om zijn pijnstillende, ontstekingsremmende en genezingsbevorderende kwaliteiten bij alle mogelijke valpartijen en traumata. Studies hebben aangetoond dat de actieve bestanddelen van deze plant (vnl.  de sesquiterpeenlactonen, maar ook b.v. de flavonoïden en fenolzuren (koffiezuurderivaten)) samen een pijnstillende en ontstekingsremmende werking hebben. Arnica bevordert de doorbloeding en is dus zeer geschikt voor de behandeling van pijnlijke gewrichten, pezen en zwaarbelaste spieren. Heeft een ondersteunende anti-reumatische werking en is tevens gekend als probaat middel bij blauwe plekken (bloeduitstortingen), zwellingen en kneuzingen.

Tinctuur van Hamamelis virginiana

Tinctuur gemaakt van de schors en de bladeren van Hamamelis virginiana of Toverhazelaar staat vooral bekend om zijn adstringerende werking door de aanwezigheid van tannines. Ze wordt daarom ook vaak gebruikt voor huidaandoeningen en wondheling. De overige actieve bestanddelen (o.a. flavonoïden, proanthocyanidinen en fenolzuren) hebben echter ook een pijnstillend en ontstekingsremmend effect en zorgen voor een betere doorbloeding. Vandaar het gebruik bij de behandeling van builen, blauwe plekken, verstuikingen, kneuzingen, spierpijnen, verrekkingen en zwellingen.

Tinctuur van Harpagophytum procumbens

Tinctuur gemaakt van de wortels van Harpagophytum procumbens, ook Duivelsklauw genoemd, een plant die van nature enkel voorkomt in de Kalahariwoestijn in Botswana/Namibië. Het complex geheel van actieve bestanddelen (irridoïden, flavonoïden én fenolen) heeft een pijnstillend, verdovend effect op de gewrichten en de spieren. Bovendien werken de verschillende bestanddelen ontstekingsremmend door het remmen van ontstekingsbevorderende enzymen COX-2 en LIPOX.  Hierdoor is Duivelsklauw één van de meest gebruikte planten voor de behandeling van reumatische pijnen, artrose, peesontstekingen en diverse spierpijnen. 

Tinctuur van Rosmarinus officinalis

Tinctuur van de gedroogde bladeren van rozemarijn, gekend om hun hoog gehalte aan essentiële oliën met als voornaamste bestanddeel borneol (camphorachtige geur). Samen met de andere actieve bestanddelen (vnl. flavonoïden, fenolzuren en terpenoïden) zorgen ze voor een betere doorbloeding en verlichten ze neuralgische pijnen door een kalmerende, ontkrampende werking.

Synergetisch complex van etherische oliën

Combinatie van 8 (!) etherische oliën, gekend om hun ontstekingsremmende, krampwerende, pijnstillende, anti-reumatische, ontzwellende, kalmerende, verzachtende of verkoelende werking : Gaultheria fragrantissima (Wintergreen), Mentha piperita (Pepermunt), Eucalyptus citriodora (Citroeneucalyptus), Lavandula hybrida super (Lavandin), Melaleuca leucadendron (Cajeput), Juniperus communis (Jeneverbes), Cedrelopsis grevei (Katrafay) en Copaifera officinalis (Kopal).

Menthol

Menthol kristallen komen van nature voor in Pepermunt en versterken het verkoelend effect van de aanwezige etherische olie.

MSM (methylsulfonylmethaan)

MSM of methylsufonylmethaan is een kristalijn poeder dat oplosbaar is in water. Het is een organisch gebonden vorm van zwavel, één van de belangrijke bouwstenen van het lichaam die voorkomt in spieren, huid en beenderen. Door het laag molecuulgewicht wordt MSM gemakkelijk via de huid opgenomen. Het vermindert ontstekingsverschijnselen en pijn en stimuleert herstel.

Magnesiumchloride

Magnesium is één van de sleutelmineralen van het lichaam. Magnesiumchloride wordt gemakkelijk via de huid opgenomen en heeft een ontspannend effect op de spieren.

Xanthaamgom-Konjac Gluccomannan

Xanthaangom is een natuurlijke gom die als verdikker en slijmvormer gebruikt wordt. Het maakt een mengsel met water als bestanddeel viskeuzer (stroperiger). De combinatie met Konjac-poeder, een  polysaccharide gemaakt uit de wortel van Amorphophallus Konjac, geeft een zeer stabiele gel.

Gedenatureerde alcohol

Minimale hoeveelheid als oplosmiddel voor de etherische oliën en de menthol kristallen.

Conserveermiddel : Cosgard-Ascorbinezuur